Valgymo menas. Kaip valgyti?  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgoma paukštiena?


Mes, žinoma, čia nenagrinėsime laukinių ir naminių, stambių ir smulkių paukščių individualių ypatybių, tačiau ir nematuosime visų pagal vieną mastelį. Ir vis dėlto įvairių rūšių paukščiai dorojami visiškai vienodai, todėl pateikiama tam tikra apibendrinta instrukcija, kaip juos valgyti peiliu ir šakute.

Pagrindinius rūpesčius šiuo atveju prisiima aptarnaujantis personalas. Virėjas paukštį supjausto, išpjauna krūtinėlę, atskiria šlaunelę nuo blauzdelės, o sparnus nuo vadinamųjų raktikaulių ir išdėlioja supjaustytas dalis ant lėkštės. Smulkiau ar stambiau pjaustoma, priklauso nuo paukščio dydžio. Smulkių paukščių sparneliai neatskiriami, nes mėsos ant jų taip mažai, kad maistui ji tiesiog netinkama.

Lengviausia valgyti krūtinėlę - paprasčiausiai vienas po kito atpjaunami kąsneliai. Mėsa, ypač naminių paukščių (vištų), tokia švelni ir minkšta, kad ją dažnai galima smulkinti šakute; nuo kaulų ji atsiskiria pati.

Valgant šlauneles ir sparnelius šiuo metu galioja tokia taisyklė: peiliu ir šakute naudojamasi tol, kol įmanoma, o paskui kaulai apgraužiami, jeigu tai, žinoma, praktiškai įmanoma ir, svarbiausia, estetiška.

Jerubių, perlinių vištų ir kurapkų sparnai nevalgomi. Kai mėsinėjimas tampa panašus į marodierinį veiksmą, peilis ir šakutė atidedami į šalį ir toliau valgoma rankomis, apgraužiant kaulus dantimis. Šiuo atveju bet kuris tikras žinovas dar kartą gali patvirtinti nuomonę, kad mėsa nuo kaulų - pati aromatingiausia.

Laukinius paukščius valgyti peiliu ir šakute reikia atsargiai, nes jų kaulai trapesni negu naminių paukščių ir lengvai skyla. Norint to išvengti, ir įrankiais, ir dantimis reikia darbuotis atsargiai. Laukinių paukščių rutuliniai sąnariai (pavyzdžiui, fazanų) siauresni negu nupenėtos vištos ar žąsies, todėl juos sunkiau doroti peiliu ir šakute.

Veisdamas laukinius paukščius fermose, šeimininkas juos gali laikyti arba narvuose (masinis veisimas), arba sudaryti jiems sąlygas laisviau judėti. Bet kuriame restorane jūs galėsite pagal laukinių paukščių kilmės sertifikatą padaryti išvadą, ar produktas tikrai kokybiškas.

Nėra prasmės šiuo atveju duoti kokias nors bendro pobūdžio rekomendacijas. Tikrai, mėsos, prieskonių aromatas, asmeninis skonis, o ir metų laikas lemia skirtingą pasirinkimą. Žinoma, galima paprašyti patarimo arba tiesiog pasikliauti savo skoniu.
Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
 Receptų: 11668