Valgymo menas. Kaip valgyti?  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomi kiviai?


Kivis, dar vadinamas avių arba obuoliniu persiku, savo skoniu panašus į žemuogę ir melioną, nors teisingiau jį būtų vadinti kinišku agrastu. Mūsų dienomis jis auginamas Australijoje, Kalifornijoje, Čilėje, o pirmiausia - Naujojoje Zelandijoje. Šis vaisius buvo pavadintas besparnio ir beuodegio paukščio, aborigenų vadinamo kiviu, vardu.

Kivio vaisius yra kiaušinio dydžio ir valgomas kaip kiaušinis - minkštimas kabinamas šaukštu. Jis perpjaunamas skersai, minkštimas išgremžiamas desertiniu šaukštu arba šaukšteliu kiaušiniui. Vaisius laikomas prinokusiu, kai jo žievelė, paspaudus pirštais, truputį įdumba. Kivio žievelė turi būti kieta, šviesiai ruda ir truputį padengta plaukeliais. Jos tvirtumas leidžia lengvai išgremžti vaisiaus minkštimą, nebijant susitepti. Dar paprasčiau valgyti, kai kivis, nuluptas ir supjaustytas plonais griežinėliais, įdedamas į vaisių salotas arba kitus desertus, vaisinius ledus arba naudojamas kokteiliams puošti.

Kai šis kvapnus „persikas" įeina į deserto sudėtį kaip pagrindinis komponentas, jo neįkyrus saldumas leidžia kartu patiekti Badeno Rulanderarba muskatelį (rūšinį arba iš rinktinių vynuogių).
Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
 Receptų: 11668