Valgymo menas. Kaip valgyti?  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomas jūrų liežuvis?


Užsakydami jūrų liežuvį restorane, niekada nesijaudinkite dėl to, kaip jums teks šią žuvį valgyti. Bet kuriame geresniame restorane žuvį patieks be kaulų ir supjaustytą. Po to šakute ir peiliu žuviai patys galėsite ją susmulkinti pageidaujamais gabalėliais. Mūsų laikais vietoj peilio dažnai naudojamas šaukštas padažui. Tai ne visai tinkamas, bet priimtinas įrankis, nes juo patogu pasemti padažo. Jei užsisakėte visą žuvį, reikia su ja elgtis taip, kaip su upėtakiu.

Nuo nuvalytos ir nuluptos žuvies reikia atskirti viršutinį ir apatinį pelekus ir abi filė dalis padėti į lėkštę. Pirmiausia suvalgoma viršutinė filė, šakute žuviai atskyrus nuo nugarkaulio reikiamo dydžio porcijas. Po to kaulai ir galva atskiriami nuo apatinės filė ir dedami į atskirą lėkštę. Tada valgoma apatinė filė.

Nerekomenduotume užsakinėti jūrų liežuvio filė suktinukų arba supintų kaselių pavidalo. Dažniausiai tai nereikalingas manieringumas ruošiant žuvį, sukeliantis nepasitikėjimą vyriausiojo virėjo vaizduote. Šviežiai žuviai būdingas sultingumas vargu ar dėl to sulauks naujų gerbėjų. Geriausia užsakinėti paprasčiausią filė, gausiai pagardintą padažu su sviestu arba su prieskoninėmis žolelėmis, arba padažu mousseline.

Šiuo atveju taip pat neduodame griežtų nurodymų dėl vyno parinkimo. Bet vis dėlto su šia tauriausia plekšnine žuvimi jums, matyt, patiks taurus baltasis vynas: rislingas, silvaneris, baltasis burgundiškas arba Chardonnay.
Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
 Receptų: 11668