Valgymo menas. Kaip valgyti?
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomi dvigeldžiai moliuskai?


Dvigeldžius moliuskus (arba midijas) labai paprasta valgyti rankomis.

Geldelės iš dubens išimamos šaukštu. Į lėkštę sriubai jų pridedama tiek, kiek pageidauja klientas. Kartu nepamirškite įsipilti labai gardaus sultinio! Geldelės imamos rankomis, o jų. minkštimas gali būti ištraukiamas lūpomis arba dantimis. Gerti sultinį iš geldelių puselių - gana sunki užduotis. O ir paties sultinio į geldelės puselę telpa ne daugiau kaip vienas valgomasis šaukštas. Nelabai prabangiuose restoranuose į padažą katrais trupina baltos duonos. Iš kriauklės mėsą galima išimti šakute austrėms. Ar naudositės šakute, priklauso nuo to, kaip stipriai mėsa laikysis kriauklėje, ir ar norėsite atrodyti elegantiškai. Yra netgi toks žaidimas. Vietoj valgomojo įrankio jūs naudojate dvi sukibusias geldeles kaip savotiškas žnyples, kuriomis suimate mėsą kitoje kriauklėje ir nutraukiate sąvarą. Tuščios kriauklės sudedamos į atskirą lėkštę.

Prie šio paprasto, bet kvapnaus delikatesinio patiekalo geriausiai tinka aukštos kokybės vynai, tokie kaip ris­lingas arba silvaneris.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668