Valgymo menas. Kaip valgyti?
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomos cikorijų salotos?


Mokėti valdyti peilį ir šakutę nėra savitikslis dalykas: juk šie daiktai atlieka tam tikrą tarnybinę funkciją. Štai kodėl vaišinantis salotomis (morkų, agurkų, lapinių salotų ir pan.) peiliu naudotis galima, bet nederėtų. Tačiau valgydami cikorijų salotas be peilio neišsiversite. Dažniausiai patiekiami nuo koto atskirti cikorijų lapai. Jie valgomi tik susmulkinti - tai lengviausia padaryti peiliu. Lapai supjaustomi skersai, tada žalumynai peiliu (arba duonos gabalėliu) žeriami ant šakutės (visada iš priešakio, o ne iš šono, kaip kartais netinkamai daroma) ir dedami į burną.

Valgant cikorijų salotas, kaip bet kokius kitus žalumynus, kurie patiekiami su padažu, galima netyčia aptaškyti drabužius. Todėl už palaidinės ar marškinių apykaklės patartina užkišti nemažą servetėlę (tai visiškai derama) - ji apsaugos brangų audinį nuo dėmių.

Mėgstantieji jauną vyną valgydami cikorijų salotas turėtų jo atsisakyti, nes jis pabrėžtų cikorijų kartumą. Rekomenduojame gerti sodraus skonio Chardonnay arba pusiau sausą rislingą.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668