Valgymo menas. Kaip valgyti?  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomos austrės?


Yra daugybė austrių ruošimo būdų. Jas galima kepti tešloje, skrudinti pavoliojus džiūvėsėliuose, rūkyti, kepti ant iešmo ar grilyje, ruošti ragu. Austrės gardinamos mairūnais, smulkiosiomis razinomis, svogūnais, dašiais, šafranais ir sausu vynu.

Kokios austrės jums labiau patinka - riešutais kvepiančios plokščiosios Belonos iš Bretanės, dailiosios Finede Claires ar riebiosios Sylter Royal iš Šiaurės jūros seklumų, Blue Point iš Longailendo ar uolinės portugališkosios, - yra skonio reikalas. Tačiau restorane ar specialioje jūrų gėrybių parduotuvėje pasidomėkite, kokios jums labiausiai tiktų pagal sūrumą ir jodo kiekį, kokiomis skonio savybėmis jos pasižymi. Visų rūšių austrės valgomos taip pat. Dabar drąsiai imkite į rankas geldelę ir išimkite iš jos minkštą austrės mėsą.

Restorane austrės patiekiamos praviros specialiame inde arba ant specialaus padėklo su daužytu ledu. Jums gali pasiūlyti ir vandens pirštams nuskalauti, citrinų griežinėlių, juodos duonos arba sūrio, taip pat pipirų malūnėlį. Kartais kartu patiekiamas padažas kokteilis, tabasko padažas arba vinaigrette. Bet mes linkę manyti, kad valgyti austres su padažu yra barbariška, nes visi pagardai, išskyrus šviežiai maltus pipirus ir keletą lašų citrinų sulčių, ne paryškina austrių skonį, o priešingai, jį užgožia.

Austrė imama kairiąja ranka. Jos minkštimas specialia šakute atskiriamas nuo geldelės. Ant jo pagal skonį užberiama šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir užlašinama keletas lašų citrinų sulčių austrės šviežumui patikrinti. Norintieji pasimėgauti austrių aromatu neskuba jų ryti, o kramsnoja lengvai spausdami liežuviu prie gomurio. Tie, kuriems atrodo, kad įkyrus šliurpimas pernelyg trukdo stalo kaimynams, gali dėti austres į burną šakute.

Šabli vynai pabrėžia austrių sūrumą ir jose esantį jodą. Užsigerdami šampanu Blancde Blanc ar Luaros slėnių vynais taip pat neklysite.

Austrės yra veisiamos, todėl jų galima užsisakyti bet kuriuo metų laiku, tačiau gardžiausios jos būna rugsėjo – balandžio mėnesiais. Citrinos sultys ant austrių lašinamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad nuo rūgšties austrės tarsi „pašiurpsta“ . Tada kartu su geldelėje esančia sunka ji rūpestingai išsiurbiama nesukeliant pernelyg didelio triukšmo.
Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
 Receptų: 11668