1/2kg varškės,
250 g makaronų,
2-3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Į varškę sudedami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, dalis sviesto, truputis druskos ir gerai išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, nukošiami, praaušinami, sudedama varškė, išplakti baltymai, manų kruopos, išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. Paviršiuje uždedama keletas gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepama 25-30 min.
Iškepęs apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgoma su pasaldinta grietinėle, spanguolių ar kitokių uogų kisieliumi.