Pyragas su mėlynėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su mėlynėmis


INGREDIENTAI:

200 g sviesto,
150 g miltelinio cukraus,
kiaušinis,
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus,
200 g miltų,
pusė stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
50 ml baltojo vyno,
vanilės ankštis,
4 kiaušinių tryniai,
20 g krakmolo,
stiklinė mėlynių arba kitokių mėgstamų uogų,
2 šaukštai citrininės želės, keli šviežių mėtų lapeliai,
20 g stambiakrstalio cukraus,
žiupsnelis druskos,
po truputį sviesto ir
džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

120 g sviesto išsukite su 40 g miltelinio cukraus, vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Į mišinį suberkite persijotus miltus, užmaišykite tešlą, iš jos rankomis suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Atšaldytą tešlą drėgnomis rankomis tolygiai paskirstykite sviestu pateptoje ir džiūvėsėliais pabarstytoje stačiakampėje formoje, kraštelius kruopščiai prispauskite, tešlą keliose vietose subadykite šakute, o ant viršaus tieskite kepimo popierių.

Ant kepimo popieriaus berkite saują žirnių arba pupelių, kad kepdama tešla neiškiltų ir nesutrūkinėtų. Pyrago pagrindą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, tada kepimo popierių su visais žirniais nuimkite, o pagrindą kepkite dar 8-10 minučių, kol gražiai parus.

Į nedidelį puodelį supilkite apelsinų sultis, baltąjį vyną, suberkite likusį miltelinį cukrų. Tada įmeskite per pusę perpjautą vanilės ankštį, skystį užkaitinkite, puodelį uždenkite dangčiu, palaikykite, kol prisigers vanilės kvapo, ir ją išgriebkite.

Kiaušinių trynius išsukite su dviem šaukštais vandens ir krakmolu. Tada iš lėto įmaišykite apelsinų sulčių ir vyno mišinį. Nuolat maišydami dar kartą užvirinkite ir atvėsinkite.

Trynių masę sukrėskite ant iškepto ir ataušusio pyrago pagrindo. Dailiai išlyginkite paviršių. Suberkite nusausintas uogas, jas kiek spustelėkite delnu, kad priliptų prie įdaro. Pyragą kelias valandas laikykite šaldytuve.

Citrininę želę pakaitinkite nedideliame puodelyje, kol išsileis. Šiek tiek atvėsinkite ir apšlakstykite ja pradėjusį stingti pyragą. Gerai nuplautus ir nusausintus mėtų lapelius sumeskite į plakimo indą, išplakite elektriniu plakikliu ir mišiniu apibarstykite kepinį.

Iškeptas tokios tešlos pyrago pagrindas būna labai trapus, todėl nesumanykite jo išimti iš kepimo formos ir dėti į gražią lėkštę-subyrės, o jūsų darbas nueis niekais. Jei mėgstate saldžius desertus, vyną įdarui rinkitės pusiau saldų arba saldų. Pyrago viršui puošti tinka ne tik baltasis, bet ir rudasis cukrus.

Rinkitės stambiakristalį. Jeigu neturite želės, jos ant uogų galite nepilti. Nebent labai norite, kad uogos blizgėtų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668