500 g pyrago kepaliuko,
150 g virtos ar keptos mėsos,
0,5 silkės,
0,5 svogūno,
1 virtos bulvės,
1 šaukšto miltų,
1 šaukšto tarkuoto sūrio,
1 šaukšto sviesto,
2 šaukštų grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
0,5 arbatinio šaukštelio cukraus,
pipirų.
GAMINIMAS:
Virtą mėsą, bulves, svieste pakepintą svogūną ir silkę permalkite mėsmale, sudėkite miltus, ištirpdytą sviestą, grietinę, druskos, pipirų ir viską gerai išsukite. Senesnio pyrago kepaliuko viršutinę plutos dalį nupjaukite, išimkite minkštimą, vidų palaistykite pasaldintu pienu ar grietine, kad pabrinktų.
Į pyragą prikimškite paruoštos maltos masės, užbarstykite sūriu, apdėkite sviesto gabaliukais ir apkepkite orkaitėje. Karštą kepsnį supjaustykite neplonais griežiniais, gražiai sudėkite į negilią lėkštę ir patiekite. Atskirai patiekite šiltą pomidorų padažą. (žiūrėkite receptus).