2 stiklinių miltų,
1 pakelio sausų mielių,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukšto aguonų,
1 stiklinės pieno,
3 šaukštų margarino,
2 kiaušinių trynių,
2 šaukštų smulkintų migdolų,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Tirpintą margariną sumaišykite su pienu. Į drungną mišinį įmaišykite sausas mieles. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, aguonomis, smulkintais migdolais. Supilkite mielių mišinį, sukrėskite kiaušinių trynius ir užminkykite tešlą (jei reikia, įberkite miltų ir minkykite, kol nebelips prie indo).
Tešlą uždenkite ir laikykite šiltai apie 40 min., kol iškils dvigubai. Tešlą dar sykį užminkykite, rankomis suformuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir iš jų ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite avinėlį. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.