400 g miltų,
1 pakelio sausų mielių,
80 g cukraus,
citrinos žievelės,
200 ml pieno,
100 g margarino,
2 kiaušinių,
250 g neriebios varškės,
2 šaukštų vanilinio pudingo miltelių,
100 g aguonų,
100 g razinų,
100 g smulkintų lazdyno riešutų,
1 pakelio citrininės glazūros,
smulkintų pistacijų papuošti,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų, pusę šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės ir žiupsnelį druskos. Puode pašildykite pieną, į jį dėkite margariną ir maišydami ištirpinkite. Po to į pieną suberkite sumaišytus su kitais produktais miltus, įmuškite kiaušinį ir maišykite tol, kol masė atlips nuo puodo sienelių.
Išmaišę laikykite šiltai 20 min. Varškę sutrinkite su kiaušiniu ir vanilinio pudingo milteliais, suberkite aguonas, razinas ir riešutus. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus į maždaug 50x30 cm dydžio stačiakampį. Ant tešlos sudėkite paruoštą įdarą, išlyginkite jį, bet kraštus palikite tuščius.
Visa tai susukite, supjaustykite 2 cm pločio riekelėmis ir sudėliokite į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą pjūviu į viršų ir palikite 15 min. Kepkite apie 60 min. 175 laipsnių orkaitėje. Iškepus palaukite, kol atvės, papuoškite citrinine glazūra (ją paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės) ir pabarstykite smulkintomis pistacijomis.