T e š l a i:
42 g mielių,
75 g cukraus,
200 ml pieno,
75 g margarino,
1 kiaušinio,
1 trynio,
apie 600 g kvietinių miltų.
Į d a r u i:
1 stiklinės aguonų,
1 kiaušinio baltymo,
3 šaukštų miltinio cukraus,
1 nutarkuotos citrinos žievelės,
300 g džiovintų slyvų.
G l a j u i:
100 g cukraus pudros,
2-3 šaukštų citrinos sulčių,
džiovintų slyvų papuošti.
GAMINIMAS:
Į dubenį išsijokite miltus, viduryje padarykite duobutę. Pieną pašildykite, į jį sutrupinkite mieles, įberkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Mišinį supilkite į duobutę miltuose ir maišykite su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
Apiberkite šonuose likusiais miltais ir palikite kilti 20 min. Kiaušinį ir trynį išsukite su likusiu cukrumi, margarinu ir įminkykite į pakilusią tešlą. Palikite kilti dar apie 40 min. Įdarui skirtą baltymą suplakite su miltiniu cukrumi ir sumaišykite su maltomis aguonomis, citrinos žievelėmis ir juostelėmis supjaustytomis slyvomis.
Iš pakilusios tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą. Ant jo viršaus tolygiai sudėkite įdarą ir susukite į volelį. Jį sulenkite ir aštriu peiliu perpjaukite šonus. Kurį laiką riestę reikėtų kildinti, po to apie 1 val. kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje. Iškepusią ir atvėsusią riestę aptepkite glajumi ir papuoškite džiovintomis slyvomis.