4 kietai virtų kiaušinių baltymų,
krapų šakelių,
1 stiklinės grietinės arba krienų padažo.
Į d a r u i:
0,5 silkės,
1 riekelės pyrago,
0,5 svogūno,
pipirų,
4 kietai virtų kiaušinių trynių arba 2 kietai virtų kiaušinių,
1 šaukšto aliejaus,
1-2 šaukštų grietinės,
pieno pamirkyti.
GAMINIMAS:
Kietai virtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite skersai pusiau taip, kad būtų dantyti pakraštėliai, išimkite trynius. Silkę smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su iki geltonumo apkepintais aliejuje svogūnais.
Atvėsinkite, įdėkite piene mirkyto ir nuspausto pyrago, pridėkite kapotų kiaušinių trynių, grietinės ir sumaišykite. Tos masės pridėkite į baltymų puseles ir pavoliokite smulkiai kapotuose baltymuose. Įdarytus kiaušinius sudėkite į lėkštę, papuoškite pomidorų gabalėliais, svogūnų laiškais, užkandžių sviestu. Aplink pripilkite grietinės arba krienų padažo.