1 stiklinė pupelių,
150-200 g rūkyto kumpio arba silkės,
2 kietai virtų kiaušinių,
1 stiklinės grietinės padažo su garstyčiomis.
GAMINIMAS:
Pupeles išmirkykite, išvirkite nesūdytame vandenyje, nupilkite skystį ir atvėsinkite. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustyto rūkyto kumpio, užpilkite padažo (grietinės su garstyčiomis arba pomidorų), išmaišykite, sudėkite į salotinę.
Kietai virtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius, o į jų vietą pridėkite labai smulkiai supjaustyto kumpio. Taip paruoštomis baltymų puselėmis papuoškite salotas. Ištrintus trynius galite sudėti į garstyčių padažą prieš užpildami ant salotų. Tokiu pat būdu pupeles galima paruošti ir su mirkytos silkės gabalėliais.