1 l voveraičių,
150 ml riebios grietinėlės,
2 svogūnų,
apie 200 lydyto rūkyto sūrio,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
čiobrelių,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite ir drauge su sūriu supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviesto su aliejumi, suberkite svogūnus ir kepkite iki skaidrumo. Tada suberkite nuvalytas voveraites (didesnes pasmulkinkite) ir pamaišydami kepkite 20-25 minutes.
Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais čiobreliais ir troškinkite, kol grietinėlė sutirštės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Voveraites su svogūnais sudėkite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite sūrio kubelių, šaukite į orkaitę ir kepkite 15-20 minučių.