Baltymų p a p l o č i a m s:
6 kiaušinių baltymų,
200 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo.
K r e m u i:
250 g sviesto,
1 stiklinės pieno,
2 šaukštų miltų,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g maltų graikinių riešutų.
K a r a m e l e i:
1 stiklinės cukraus,
didelės saujos lazdyno riešutų.
GAMINIMAS:
Kiaušinių baltymus išplakite su druska, cukrumi ir kukurūzų krakmolu iki stangrios masės. Sukrėskite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos ir miltais pabarstytos skardos išspauskite tris vienodo dydžio papločius. Kepkite iki 90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (kol išdžius).
Paruoškite kremą: prikaistuvyje užvirinkite pieną ir nuolat maišydami suberkite miltus. Maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės. Šviesą išsukite su vaniliniu cukrumi, tada dėdami po šaukštą įmaišykite pieno masę ir maltus migdolus. Ant atvėsusio baltymų papločio užtepkite sluoksnį kremo, uždėkite antrąjį paplotį, vėl užtepkite kremo ir uždėkite likusį paplotį.
Tortą dėkite į šaldytuvą. Cukrų suberkite į nesvylančią keptuvę, įpilkite 2 šaukštus vandens ir išmaišykite. Kaitinkite (nemaišykite), kol cukrus švelniai paruduos. Suberkite lazdyno riešutus ir išmaišykite. Gautą karamele papuoškite torto viršų.