1,5 kg išlukštentų pupelių,
1 kg pomidorų,
3 svogūnai,
česnako galvutė,
aitrioji paprika,
300 ml aliejaus,
po žiupsnį smulkintų šviežių čiobrelių ir
garstyčių sėklų,
pagal skonį druskos ir
cukraus.
GAMINIMAS:
Pupeles išvirkite. Pomidorus ties viršūnėlėmis įpjaukite kryžmai, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir sutrinkite mediniu grūstuvu. Puode įkaitinkite aliejų ir jame kelias minutes pakepinkite nuluptus smulkintus svogūnus. Sudėkite pomidorus, įmeskite aitriąją papriką, suberkite garstyčias, supilkite actą, pagal skonį įberkite druskos bei cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių.
Aitriąją papriką išgriebkite. Suberkite virtas pupeles, smulkintus čiobrelius, sudėkite trintus česnakus ir kaitinkite dar 10 minučių. Karštas salotas sukrėskite į sterilius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.