1 kg nedidelių kietų pomidorų,
šviežių krapų,
gelsvių ir vyšnių lapų,
kelios skiltelės česnako.
M a r i n a t u i:
1,5 l vandens,
250 ml vyno acto,
2 šaukštai cukraus,
šaukštas druskos,
keletas juodųjų pipirų,
keli laurų lapai.
GAMINIMAS:
Česnakus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pomidorus nuplaukite, gerai nuvarvinkite, ties viršūnėlėmis įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako gabalėlį. Sudėkite į švarius stiklainius, į tarpus prikaišykite verdančiu vandeniu nuplikytų gelsvių, vyšnių lapų, krapų. Į puodą supilkite actą, vandenį, suberkite cukrų, įmeskite juodųjų pipirų, laurų lapų ir užvirinkite.
Nukėlus nuo ugnies, verdančiu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius dėkite į didelį puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais, statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir kaitinkite apie 10 minučių. Ištraukus iš vandens, stiklainius sandariai užsukite. Laikykite šaltai.