1 kg cukinijų.
M a r i n a t u i:
250 ml sauso baltojo vyno,
200 ml baltojo vyno acto su žolelėmis,
200 ml vandens,
200 g cukraus,
gabalėlis imbiero šaknies (maždaug 2 cm ilgio),
6-8 gvazdikėliai,
žiupsnis druskos,
10 juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite, nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir išvalius sėklas supjaustykite kubeliais. Nuluptą imbierą supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, vyną, suberkite cukrų, druską, juoduosius pipirus, gvazdikėlius, sudėkite imbierų griežinėlius. Statykite ant ugnies.
Kai užvirs, kaitrą sumažinkite ir marinatą 5-7 minutes pakaitinkite. Nukėlus nuo ugnies, įmaišykite actą. Puodą vėl statykite ant ugnies, sumeskite cukinijas ir užvirinkite. Išpilstykite į sterilius stiklainius (marinatas turi apsemti cukinijas), sandariai užsukite ir laikykite šaltai.