3 kg šviežių agurkų,
ryšulys šviežių krapų.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
130 g druskos,
250 g cukraus,
4 šaukštai 30 proc. stiprumo acto,
citrina.
GAMINIMAS:
Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir sumaišykite su smulkintais šviežiais krapais. Puode užvirinkite vandenį, sumeskite citrinos griežinėlius, suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol birūs produktai ištirps.
Nukėlus nuo ugnies, supilkite actą. Atvėsusį marinatą užpilkite ant agurkų ir parai pastatykite daržoves šaltoje vietoje. Sudėkite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.