8-10 didelių blynų, iškeptų su soda arba mielėmis (žiūr. receptus),
500 g faršo,
300 g konservuotų arba šviežių pomidorų,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
žalių svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Smulkiai supjaustykite svogūno galvutę. Nulupkite pomidorų odelę, susmulkinkite juos šakute. Svogūnus apkepkite su aliejumi, sudėkite faršą ir kepkite 5-7 min. Sudėkite pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirų ir viską kepkite dar 15-20 min.
Atšaldykite. Įdaro dėkite į blyno centrą, kraštelius suspauskite viršuje-padarykite maišelį. Suriškite žaliu svogūnu. Kad svogūnų virvutės nenutrūktų, žalius laiškus patartina nuplikyti verdančiu vandeniu.