400 g jautienos filė.
M a r i n a t u i:
3 šaukštai sojų padažo,
1 šaukšto ryžių vyno arba sausojo chereso,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
1 šaukštelio cukraus,
500 g brokolių,
1 česnako skiltelės,
2 laiškinių svogūnų,
1 cm imbiero šaknies,
5 šaukštų žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus kepti,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 stiklinės sultinio.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite skersai skaidulų 4 cm skersmens 0,5 cm storio skritulėliais. Visus marinatui skirtus produktus sudėkite į dubenį, užpilkite ant mėsos, išmaišykite ir pusę valandos leiskite įsigerti. Brokolius nuplaukite, nuvarvinkite ir perpjaukite per pusę. Atskirkite žiedus nuo kotų.
Kotus supjaustykite gabaliukais, žiedus-kąsnelio dydžio gabaliukais. Česnaką išspauskite, laiškinius svogūnus supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais, imbierą nulupkite ir smulkiai sukapokite. 2 šaukštus aliejaus įkaitinkite išgaubtoje arba paprastoje keptuvėje, pakepinkite česnaką, sudėkite brokolius, pabarstykite druska, užpilkite sultiniu.
Troškinkite 5 min. nuolat maišydami. Išimkite ir palikite šiltai. Išgaubtoje arba paprastoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite imbierą, laiškinius svogūnus ir pakepinkite. Sudėkite jautieną ir kepinkite apie 2 min. Sudėkite brokolius, sumaišykite su mėsa. Serviruokite ant pašildytos lėkštės.