1 kg kiaulienos kumpio,
druskos,
pipirų,
2 šaukštų aliejaus,
20 g sviesto,
0,5 l mėsos sultinio,
250 ml sauso baltojo vyno,
1 šakelės rozmarinų,
1 šakelės čiobrelių,
1 šakelės raudonėlių,
150 g svogūnų,
3-4 skiltelių česnako,
2 morkų,
salierų kotų,
1 šaukšto tarkuotos apelsino žievelės.
GAMINIMAS:
Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su sviestu. Sultinį sumaišykite su vynu ir žolelėmis. Paruoštu padažu gausiai apšlakstykite mėsą, įdėkite į kepimo rankovę ir kepkite 120 laipsnių orkaitėje apie 2 val.
Svogūnus, česnaką ir morkas nulupkite. Morkas ir salierus supjaustykite ilgais gabaliukais, svogūnus-mažesniais. Iškepusią mėsą suvyniokite į foliją ir palaikykite 15 min. Po kepimo likusį skystį nukoškite, sudėkite daržoves, tarkuotą apelsino žievelę ir virkite 15 min. Mėsą išvyniokite iš folijos. Patiekite supjaustę riekėmis, apdėtą daržovėmis ir apipiltą padažu.