1 riekės duonos,
100 ml maderos,
250 g vištos krūtinėlės,
200 g riebios kiaulienos,
500 g vištų kepenėlių,
druskos,
pipirų,
1 šaukštelio peletrūnų,
10 g želatinos,
1 kiaušinio,
1 šaukšto sviesto,
2 mažų svogūnų,
2 skiltelių česnako,
riebalų,
džiūvėsėlių,
4 raudonų saldžiųjų paprikų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Nuo duonos nupjaukite plutą, pamerkite riekę į pusę kiekio maderos.Du kartus permalkite išmirkusią duoną, vištos krūtinėlę, kiaulieną, kepenėles. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite peletrūnus ir gerai išmaišykite. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, paskui pakaitinkite, kad išsileistų ir supilkite į mėsos masę.
Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įkaitintame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnako skilteles, kol pagels ir supilkite į masę. Kepimo formą patepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite paruoštą masę, supilkite likusią maderą ir lengvai paspauskite. Formą įdėkite į didesnį indą su vandeniu ir 1,5 val. kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Paprikas perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklas. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 15 min., kol suminkštės. Tada nulupkite odelę, patepkite aliejumi. Paštetą išimkite iš formos, atvėsinkite, apdėkite keptomis paprikos puselėmis ir suvyniokite į foliją. Laikykite šaldytuve 5 val. arba per naktį.