600 g maltos vištienos,
5 mažų cukinijų,
1 stiklinės grietinės,
3 kiaušinių,
1 sudžiuvusios bandelės,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštelių konservuotų žaliųjų pipirų žirnelių,
druskos,
pipirų,
žiupsnelio kario.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galus ir supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Sudėkite į verdantį vandenį, palaikykite 2 min., tada išgriebkite ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Bandelę supjaustykite riekelėmis, užpilkite grietine.
Palaukite, kol suminkštės, tada gerai išsukite ir sukrėskite į dubenį su malta vištiena. Sudėkite kiaušinių trynius, pakepintus svogūnus, konservuotus pipirus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, kariu ir gerai išminkykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, sukrėskite į mėsos masę ir atsargiai išmaišykite.
Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tada cukinijų juostelėmis taip, kad galai liktų kyšoti virš formos. Ant viršaus sluoksniais sudėkite mėsos masę ir likusias cukinijų juosteles. Viršutinis sluoksnis turi būti cukinijų. Užlenkite virš formos kyšančius cukinijų juostelių galus. Paštetą kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą 2-3 val.