(12 porcijų)
T e š l a i:
150 g sviesto,
2 stiklinių miltų,
0,5 stiklinės cukraus,
3 šaukštų grietinės,
2 šaukštų kakavos miltelių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus.
Į d a r u i:
400 g varškės,
2 kiaušinių,
4 šaukštų grietinėlės,
0,5 stiklinės cukraus,
1 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
1 apelsino žievelės,
2 apelsinų minkštimo,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, sudėkite grietinę, minkštą sviestą ir užminkykite elastingą tešlą. Jei tešla pasirodytų per kieta, papildomai įdėkite grietinės. Tešlą valandą palaikykite šaldymo kameroje. Įdaras: į pertrintą per sietelį varškę sudėkite išplaktus kiaušinius, cukrų, grietinėlę, smulkiai nutarkuotą oranžinę apelsino žievelės dalį, pudingo miltelius, vanilinį cukrų ir viską suplakite iki kreminės konsistencijos.
Gautą kremą dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Nulupkite apelsinus, nuimkite plėveles, o minkštimą padalykite gabalėliais. Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais arba manų kruopomis. Pašaldytą tešlą stambiai sutarkuokite, suformuokite pakeltus kraštelius.
Į pašaldytą varškės kremą įmaišykite apelsinų minkštimo daleles ir viską tolygiai paskirstykite ant tešlos. Pyragą kepkite 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių-iškepusio pyrago paviršius gražiai parusvėja.