250 g virtos lašišos,
300 g kietojo sūrio,
100 g lydyto sūrio su žalumynais,
40 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštų kapotų žalumynų,
maltų pipirų,
žalumynų papuošti.
GAMINIMAS:
Žuvies filė smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale. Alyvuoges sukapokite, sumaišykite su lydytu sūriu, smulkinta žuvimi ir žalumynais. Įberkite pipirų ir išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę, į ją dėkite šaukštą tarkuoto kietojo sūrio ir šaukštu išskirstykite ant dugno.
Kai sūris išsilydys ir šiek tiek apkeps iš vienos pusės, apverskite jį mentele. Iškepusį paplotėlį dėkite ant keturgubai sulankstyto popierinio rankšluoščio. Kol karštas, lenkdami jį iš abiejų pusių delnais, padarykite krepšelį. Taip pat paruoškite ir kitus krepšelius. Paruoštą lašišos masę sudėkite į krepšelius ir papuoškite žalumynais.