Salotų lapų,
600 g arbūzo,
šaukštas augalinio aliejaus,
100 g ožkų pieno sūrio,
8 riekelės prancūziško batono,
100 g gražgarsčių,
mėlynųjų svogūnų.
P a d a ž o:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštas medaus,
2 šaukštai aviečių acto.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: medų ištirpinkite acte, įberkite druskos ir pipirų, po truputį vis pamaišydami supilkite alyvuogių aliejų. Leiskite mišiniui pastovėti. Tuo metu groteles patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite ant jų arbūzo ir batono gabalėlius.
Apkepkite iš abiejų pusių. Tuo metu nuplaukite salotas ir gražgarstes ir rūpestingai nudžiovinkite. Paskui apliekite paruoštu mišiniu ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite ant grotelių apkeptus arbūzo ir batono gabalėlius. Pabarstykite sūrio drožlėmis ir svogūnų žiedais.