100 g marinuotų agurkų,
250 g rūgusio pieno,
1-2 šaukšteliai garstyčių,
300 g raudonųjų ir
geltonųjų paprikų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
150 g pomidoriukų,
svogūnų,
3 šaukštai aliejaus,
500 g vištienos filė,
bazilikų.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus-kubeliais, sumaišykite su garstyčiomis ir rūgusiu pienu, pagardinkite druska ir pipirais. Paprikas perpjaukite išilgai į keturias dalis. Pašalinkite sėklas. Vištieną supjaustykite stambiais gabalėliais.
Ant pagaliukų, skirtų šašlykams, verkite paeiliui paprikos gabalėlį, mėsos gabalėlį ir pomidoriuką. Šašlykus patepkite augaliniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, padėkite ant grotelių ir kepkite maždaug 10-15 minučių nuolat vartydami.
Iškepkite šašlykus, pomidoriukus ir paprikas sudėkite į dubenėlį, papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite su paruoštu padažu ir duona.