1 l bulvių košės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
šaukštelio sviesto,
1 svogūno,
šaukštelio kmynų,
stiklinės grietinės arba kastinio pipirais,
druskos.
GAMINIMAS:
Į karštą bulvių košę dėkite sviestą, smulkiai kapotą svogūną, nuplautus kmynus, miltus ir viską išmaišykite. Kai košė praauš, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Ją iškočiokite, išspauskite stikline skridinėlius, pavilgykite išplaktame kiaušinyje.
Kepkite 20-30 min. Iškeptus blynus valgykite karštus su grietine, pipiriniu kastiniu arba rūgusiu pienu. Kai kurios šeimininkės blynus prieš kepimą apvolioja ne miltais, o duonos džiūvėsėliuose.