(4 porcijomis)
400 g smulkiai supjaustyto mocarelos sūrio,
200 g tarkuoto čederio sūrio,
100 g kietojo sūrio "Džiugas",
2 skiltelių česnako,
350 g pieno,
2 šaukštų kukurūzų krakmolo,
4 šaukštų sauso baltojo vyno,
smulkintų bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite, suberkite visą sūrį ir maišydami kaitinkite, kol išsilydys. Krakmolą išmaišykite vyne ir po truputį supilkite į maišomą sūrio masę. Trumpai pakaitinkite, kol masė taps vienalytė, tada suberkite bazilikus.
Fondiu indą ištrinkite česnaku, supilkite karštą sūrio masę. Fondiu indą pastatykite virš liepsnelės. Patiekite su alyvuogėmis, pjaustytomis paprikomis, dešros, duonos ar prancūziško batono gabalėliais. Fondiu labai gardu ir su mažais trumpai keptos mėsos gabaliukais.