150 g braškių,
gūžė lapinių salotų,
50-75 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
sauja kepintų graikinių riešutų,
6 mėtų lapeliai.
P a d a ž u i:
50 g braškių,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas balzaminio acto,
šaukštas citrinų sulčių,
2-3 šaukštai šalto vandens,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
cukraus pagal skonį.
GAMINIMAS:
Braškes nuplaukite ir nuskabykite žiedkočius. Kiekvieną uogą perpjaukite pusiau. Sūrį supjaustykite kubeliais. Salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite padažą: visas sudedamąsias dalis suplakite plaktuvu iki vienalytės masės.
Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, braškes, sūrį, graikinius riešutus, mėtų lapelius ir apliekite padažu. Galima viską sudėti į didelę lėkštę, galima ir porcijomis, o padažą patiekite atskirai.