300 g braškių,
600 g natūralaus jogurto,
100 g cukraus,
šaukštelis citrinų rūgšties,
kivių arba riešutų papuošti.
GAMINIMAS:
Braškes nuplaukite, susmulkinkite trintuvu iki tyrės konsistencijos ir sukrėskite į indą, kurį galima dėti į šaldiklį (indas turi būti su dangteliu). Suberkite cukrų (galima naudoti ir rudąjį) ir citrinų rūgštį. Plakite plaktuvu, kol visiškai ištirps cukrus. Tada pilkite jogurtą ir išplakite (ilgai plakti nereikia).
Indą uždenkite ir padėkite į šaldiklį. Po poros valandų ištraukite ir dar minutę paplakite plaktuvu. Tada vėl dėkite į šaldiklį. Ir taip 3 kartus kas 2 valandas. Šerbetą patiekite paprasčiausiai išdėlioję į ledams skirtus indelius, papuošę smulkintais kiviais arba riešutais.