250 g grikių,
1/2 l daržovių sultinio iš kubelių,
3 kiaušinių,
200 g fermentinio sūrio,
1 svogūno,
2-3 česnako skiltelių,
3 šaukštų grietinėlės,
100 g džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
mairūnų,
paprikų miltelių.
GAMINIMAS:
Grikius virkite daržovių sultinyje su šlakeliu aliejaus 10-15 min. ant silpnos ugnies. Po to 20 min. palikite šiltai, kad išbrinktų. Išmaišykite ir atvėsinkite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepinkite aliejuje ir sudėkite į grikių košę. Kartu įdėkite ir pusę kiekio tarkuoto sūrio, supilkite grietinėlę, sumaišytą su 2 kiaušiniais.
Paruoštą masę pagardinkite mairūnais, malta paprika, druska, pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Likusį sūrį supjaustykite 1 cm kubeliais. Iš paruoštos košės padarykite blynelius, į vidų dėkite po sūrio kubelį. Kiekvieną blynelį pamirkykite kiaušinio plakinyje ir pavoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje.