1/2 stiklinės lęšių,
2 svogūnų,
1 bulvės,
1 stiklinės granatų sulčių,
3 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio smulkintų kalendrų žalumos,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Lęšius užmerkite šaltame vandenyje 30 min. Bulvę ir 1 svogūną nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Lęšius nusunkite, sumalkite mėsmale kartu su svogūnais, bulve ir įpilkite šaukštą aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite.
Iš paruoštos masės formuokite nedidelius blynelius, juos apkepkite įkaitintame aliejuje 5 min. Apverskite, uždenkite dangčiu ir sumažinę ugnį kepkite dar 7-8 min. Likusį svogūną smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite granatų sultis, suberkite svogūnus, kalendras, druskos, pipirų ir troškinkite ant mažos ugnies 20 min. Blynelius patiekite su granatų padažu.