2 šaukštelių želatinos,
50 ml vandens,
pluoštelio svogūnų laiškų,
500 g maskarponės,
druskos,
pipirų,
4 nedidelių kiaušinių,
6 griežinėlių virto kiaulienos kumpio.
GAMINIMAS:
Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaulienos kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Želatiną užpilkite vandeniu, palikite 15 min. pastovėti. Kai išbrinks, ištirpinkite įstačius į puodą su karštu vandeniu. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
Maskarponę pasūdykite, pabarstykite pipirais, sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, supilkite ištirpintą želatiną ir gerai išmaišykite. Po kupiną šaukštą sūrio masės įkrėskite į keturias plėvele išklotas formeles, dėkite 15 min. į šaldytuvą. Tada ant viršaus išdėliokite kiaušinius, juos uždenkite likusia sūrio mase.
Formeles dėkite į šaldytuvą 3-4 val. Kiaulienos kumpį supjaustykite šiaudeliais. Sustingusius drebučius išimkite iš formelių, nuimkite plėveles ir papuoškite kumpio juostelėmis.