1,5 kg kalakutų krūtinėlės,
150 g pievagrybių,
1 pluoštelio svogūnų laiškų,
4 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų,
200 g tepamojo varškės sūrelio su žalumynais,
pusės šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
4 skiltelių česnako,
1 rozmarino šakelės,
6 čiobrelio šakelių.
GAMINIMAS:
Pievagrybius ir svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Tada nuolat maišydami pakepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi (apie 3 min.). Sudėkite į dubenį, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir palikite atvėsti.
Sukrėskite varškės sūrelį su žolelėmis ir gerai išmaišykite. Kalakutų krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, jeigu neparuošta vynioti, šiek tiek pamuškite mėsos muštuku. Tada aptepkite paruoštu įdaru, peiliu išlyginkite paviršių ir susukite vyniotinį. Suriškite medvilniniu siūlu, lad neišsivyniotų.
Vyniotinį aptepkite aliejumi, išsuktu su malta raudona paprika, druska ir pipirais, apdėkite nuluptomis ir per pusę perpjautomis česnako skiltelėmis, rozmarino ir čiobrelio šakelėmis. Vyniotinį dėkite į storasienį kepimo indą, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.