(6 porcijos)
400 g moliūgų minkštimo,
350 g miltų,
1 kiaušinio,
0,5 šaukštelio druskos,
6 šalavijų lapelių,
3 šaukštų sviesto,
6 šaukštų tarkuoto sūrio (tinka parmezanas).
GAMINIMAS:
Supjaustykite moliūgų minkštimą nedideliais gabaliukais, iškepkite orkaitėje arba išvirkite nedideliame kiekyje vandens (jį reikės gerai nuvarvinti) ir sugrūskite į tyrę. Kai ji atauš, įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintus šalavijo lapelius ir maišydami masę medine mentele, įmaišykite plona srovele beriamus miltus. Suminkykite tešlą-ji turi būti puri, ne kieta, nelimpanti prie rankų.
Tešlą iškočiokite 2 cm pločio ritinėliais, juos supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais. Įspaudami šakute rėžius, ornamentuokite kiekvieną tešlos gabalėlį. Gautus tinginėlius išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite, tinginėliai išverda maždaug per 5 min. Išgriebkite kiaurasamčiu, pašlakstykite tirpintu sviestu ir gausiai pabarstykite sūriu.