(4 porcijos)
350 g varškės,
1 kiaušinio,
70 g miltų,
pluoštelio svogūnų laiškų ir
krapų žalumos,
2 vytintų pomidorų (gali būti 1 šviežias),
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų mišinio,
aliejaus kepti.
P a v o l i o j i m u i:
50 g miltų,
0,3 stiklinės aguonų.
GAMINIMAS:
Petrintą per sietelį sausą varškę sumaišykite su kiaušiniu, miltais, druska, pipirais, susmulkintais žalumynais, pomidorais. Jei pomidorai vytinti, prieš dedant į tešlą, pamirkykite juos 1 val. šiltame vandenyje, nusausinkite ir susmulkinkite.
Jei imate šviežią pomidorą, naudokite minkštimą be sėklų, tačiau tada prireiks daugiau miltų. Suformuokite varškėčius, juos pavoliokite miltų ir aguonų mišinyje ir iškepkite aliejuje arba lydytame svieste (kepimui tinka skaidrioji lydyto sviesto dalis). Patiekite su grietine.