Po 100 g žiedinių ir
briuselinių kopūstų,
pupelių,
morkų,
porų,
po 50 g paprikų ir
pievagrybių,
150 g jautienos,
30 g vermišelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
K u k u l i a m s:
riekė baltos duonos,
200 g maltos jautienos,
0,5 šaukštelio muskatų,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Išvirkite jautienos sultinį (įmeskite vieną kitą gvazdikėlį). Sultinį perkoškite, mėsą išgriebkite ir supjaustykite gabalėliais. Visas daržoves nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Perkoštą sultinį pastatykite ant ugnies, į jį suberkite visas paruoštas daržoves ir virkite 10 minučių ant mažos ugnies.
Maltą mėsą pagardinkite muskatais, druska ir pipirais. Duoną pamirkykite, nuspauskite ir įdėkite į mėsą. Gerai išmaišykite. Iš mėsos suformuokite mažus kukuliukus ir virkite 10 minučių. Į daržovių sriubą sudėkite vermišelius ir virkite 5-7 minutes. Baigiant virti sudėkite išvirtus kukuliukus ir mėsos gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais, galite įpilti truputį sojų padažo.