5 pomidorai,
2 morkos,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
200 g šaldytų šparaginių pupelių,
0,5 aitriosios paprikos,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas pomidorų pastos,
šaukštelis džiovintų raudonėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
K u k u l i a m s:
1/4 stiklinės ryžių,
400 g maltos jautienos,
kiaušinis,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
po šaukštą susmulkintų mėtų lapelių
petražolių.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite ir sumaišykite su mėsa ir kiaušiniu. Įdėkite druskos, pipirų, susmulkintų mėtų ir petražolių. Masę gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus. Svogūną, morkas ir česnakus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite.
Puode storu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir 5 minutes pakepinkite. Tuomet suberkite česnakus ir pakepinkite dar minutę. Pomidorus įpjaukite kryžmai, panardinkite minutei į verdantį vandenį, paskui perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
Įpilkite į puodą su svogūnais ir česnakais 1,5 l karšto vandens, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, morkas, nedideliais gabalėliais supjaustytas šparagines pupeles ir pavirkite 8 minutes. Įdėkite kukuliukus, atsargiai išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 20 minučių.
Iš aitriosios paprikos pašalinkite sėklas, ją smulkiai supjaustykite ir įmeskite į puodą. Įberkite į sriubą raudonėlių, druskos, pipirų ir virkite dar 5 minutes.