20-30 didelių špinatų lapų,
1/2 šaukštelio cukraus,
200 g grietinėlės (30 proc.),
2 skiltelės česnako,
20-30 g sviesto,
šaukštelis citrinų sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite po tekančio vandens srove, sudėkite į kiaurasamtį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Vandens perteklių nuspauskite, kol pradės skirtis žalsvos sultys. Susmulkinkite špinatus beveik iki vienalytės masės. Gilioje keptuvėje ant mažos ugnies pakaitinkite grietinėlę.
Įdėkite sviesto, druskos pipirų, cukraus, susmulkintų česnakų, įpilkite citrinų sulčių ir gerai išmaišykite. Tuomet nuolat maišydami po truputį į padažą dėkite špinatų masę. Kai padažas užvirs, keptuvę nuimkite nuo ugnies. Šis padažas puikiai tinka visiems žuvų ir jūrų gėrybių patiekalams.