100 g džiovintų abrikosų,
300 ml apelsinų sulčių,
2 bananai,
2 kriaušės,
4 stori ananaso gabalėliai,
2 persikai,
pusantro šaukšto tirpinto sviesto,
cukraus.
GAMINIMAS:
Džiovintus abrikosus supjaustome nedideliais gabalėliais.
Į mažą puodą sudedame abrikosus, supilame apelsinų sultis ir užverdame. Sumažinę kaitrą verdame 15 minučių.
Abrikosus su sultimis supilame į plaktuvą ir plakame, kol tampa tyrės tirštumo. Pasaldiname ir vėl sudedame į puodą.
Bananus nulupame ir supjaustome storokais griežinėliais, persikus - skiltelėmis. Kriaušes nulupame ir taip pat supjaustome skiltelėmis. Ananaso gabalėlius supjaustome kubeliais.
Susmeigiame vaisius ant 12 mažų arba 8 ilgų iešmelių ir ištepame sviestu.
Kepame įkaitintame grilyje 5 minutes vartydami.
Padažą šiek tiek pašildome ir tiekiame su vaisių šašlykais.