(4 asmenims)
200 g šviežių morkų,
200 g saliero šaknies,
200 g žiedinio kopūsto,
3 kiaušiniai,
5 šaukštai miltų,
2 šaukštai krakmolo,
pagal skonį itališkų žolelių mišinio,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuluptą ir nuplautą saliero šakniagumbį bei nuskustas morkas stambiai sutarkuokite. Nuplautą žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, kelias minutes virkite sūdytame vandenyje. Išgriebus susmulkinkite. Paruoštas daržoves sumaišykite. Kiaušinius išplakite konditerine šluotele, supilkite ant daržovių ir lengvai viską sumaišykite.
Toliau maišant suberkite miltus, krakmolą (jei matote, kad masė pernelyg skysta, įberkite miltų). Pagal skonį įberkite itališkų žolelių, maltų juodųjų pipirų, druskos ir dar sykį išmaišykite. Iš gautos masės aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius paplotėlius. Išdėliokite ant aliejumi išteptų grotelių ir kepkite virš karštų žarijų, kol gražiai apskrus.