(3 asmenims)
Apie 12 vnt. stambių vamzdelių makaronų,
200 g rikotos,
100 g špinatų,
pagal skonį druskos ir,
maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
200 ml riebios grietinėlės,
80 g gorgoncolos,
šaukštas sviesto,
keli šviežių bazilikų lapeliai.
GAMINIMAS:
Makaronus trumpai pavirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Išgriebus perliekite šaltu vandeniu. Špinatus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, susmulkinkite ir sumaišykite su gerai šakute ištrinta rikota. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Gauto įdaro prikimškite į makaronų vamzdelius ir dėkite į sviestu išteptą nepridegantį kepimo indą. Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, sumeskite bazilikų lapelius ir, kol užvirs, kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
Bazilikų lapelius išgriebkite. Apliekite makaronus padažu ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais.