B l y n a m s:
2 didelės bulvės,
kiaušinis,
šaukštas miltų,
druskos,
pipirų,
šaukštas aliejaus.
Į d a r u i:
2 svogūnai,
šaukštas cukraus,
400 g rūkyto tuno,
4 šaukšteliai pesto padažo,
4 šaukšteliai grietinės,
pluoštelis šviežių prieskoninių žalumynų.
GAMINIMAS:
Bulves sutarkuokite burokine tarka, sumaišykite su miltais, kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite įprasto dydžio blynus. Iškepusius sudėkite į popieriniu rankšluoščiu išklotą lėkštę.
Į švarią keptuvę suberkite cukrų, įpilkite šlakelį vandens ir kaitinkite, kol sirupas pradės ruduoti. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir pakaitinkite, kol svogūnai karamelizuosis.. Svogūnus sumaišykite su tuno gabaliukais.
Į kiekvieną lėkštę dėkite po bulvinį blyną, ant jo-po šaukštą svogūnų ir tuno mišinio, po šaukštelį pesto ir grietinės. Ant viršaus užberkite susmulkintų prieskoninių žalumynų. Patiekalas skanus ir šiltas, ir šaltas.