T e š l a i:
4 kiaušinių,
200 g cukraus,
50 g miltų,
50 g kukurūzų krakmolo,
2 šaukštelių kepimo miltelių.
K r e m u i:
200 g sviesto,
125 g rudojo cukraus,
30 g kavos.
P a p u o š t i:
šokoladinių drožlių.
GAMINIMAS:
Dubenyje plakikliu plakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, kol masė smarkiai suputos. Suberkite cukrų ir dar plakite 2 min. Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir įmaišykite į kiaušinių masę, viską gerai išsukite, kol pasidarys vientisa tešla.
Tešlą supilkite ant sviestu pateptos ir kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, kepkite 12-15 min. Iškepusį iškart supjaustykite norimos formos ir palikite aušti.
Kavą užplikykite puse stiklinės verdančio vandens ir apie 10 min. palaikykite, kad pritrauktų, tada perkoškite. Supilkite kavą į puodą, suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol sutirštės, atšaldykite.
Sviestą išsukite iki purumo ir po truputį pilkite kavos masę, kol viską gerai išmaišysite. Kepinį pertepkite kremu ir palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Puoškite šokolado drožlėmis.