2,5 stiklinės vandens,
1,5 stiklinės miltų,
2-3 kiaušinių,
po 1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus,
2-3 šaukštų aliejaus.
Į d a r u i:
1 vištos krūtinėlės,
1 svogūno,
2 šaukštų vandens,
pieno arba grietinėlės (į faršą),
po žiupsnelį druskos ir
pipirų,
aliejaus arba sviesto kepti.
P l a k i n i u i:
1-2 kiaušinių,
1-2 šaukštų pieno,
druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite vandens ir maišydami pilkite miltus. Tešlą gerai išmaišykite. Blynams tešla turi būti tik šiek tiek tirštesnė už pieną. Supilkite aliejų, sumaišykite ir palaikykite 30-40 min. (dar geriau-2 val.).
Prieš kepdami į tešlą atsargiai įmaišykite suplaktus kiaušinių baltymus. Kepkite kuo sausesnėje keptuvėje, riebalais patepkite ją tik prieš kepdami pirmąjį blyną. Įdaras: sumalkite vištienos krūtinėlę ir svogūną, įdėkite druskos, pipirų, įpilkite kelis šaukštus vandens, pieno arba grietinėlės.
Kiekvieną blynelį perpjaukite per pusę. Ant labiau apkepusios pusės užtepkite vištienos faršo ir sulenkite blyną trikampėliu. Prieš kepdami pavilgykite į kiaušinio plakinį Kiaušiniai, suplakti su pienu ir žiupsneliu druskos).
Apkepkite trikampėlius su aliejumi arba sviestu iš abiejų pusių. Ugnis neturėtų būti per karšta, nes nespės iškepti viduje esanti mėsa. Jeigu mėsa vis dėlto nespėjo iškepti, galima blynus dar kiek pakepti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.