2 skiltelių česnako,
300 g cukinijų,
100 g parmezano sūrio,
3 kiaušinių,
po 100 ml grietinės,
grietinėlės,
alyvuogių aliejaus,
250 g miltų,
1 pakelio kepimo miltelių,
druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite ir susmulkinkite smulkia trintuve (bulvine). Česnaką išlukštenkite ir sukapokite. Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite grietinę, smulkintą trintuve sūrį ir trinkite tol, kol susidarys trupiniai. Po šaukštą supilkite aliejų, plaktą grietinėlę, cukinijas, česnakus ir išminkykite vienalytę tešlą.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, įtieskite tešlą, kad dengtų dugną ir sieneles. Pašaukite į 170 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 50 min. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje atvėsti. Patiekite su žolelių sviestu ar žalumynais gardinta grietine.