11 šaukštų (333 g) rupių kvietinių miltų,
11 šaukštų kvietinių miltų,
11 šaukštų ruginių miltų,
po du trečdalius stiklinės sėmenų,
avižinių dribsnių,
kviečių sėlenų,
saulėgrąžų,
3-4 šaukštai kmynų,
1/2 stiklinės (100 g) cukraus (galima keisti 200 g ),
2-3 šaukšteliai druskos,
5-7 šaukštai duonos raugo,
1 l šilto vandens,
aliejaus skardai ištepti,
du trečdalius stiklinės sezamų sėklų apibarstyti.
GAMINIMAS:
Į didelį dubenį suberkite visus sausus ingredientus ir gerai išmaišykite. Į raugą įpilkite tiek šilto vandens, kad išmaišius pasidarytų kisieliaus tirštumo ir, supylus ant mišinio, gerai išmaišykite. Atsargiai maišant supilkite likusį vandenį. Masė turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Į stiklainiuką atidėkite 5-7 šaukštus tešlos duonos raugui-šaldytuve jis išsilaiko iki kelių mėnesių. Stačiakampę skardą išklokite specialiu kepimo popieriumi su silikonu (tinka ir paprastas, sviestinis), popierių ištepkite aliejumi, apibarstykite puse kiekio sezamų sėklų, sukrėskite tešlą, išlyginkite paviršių.
Apibarstykite likusiais sezamais, uždenkite drobe ir palikite šiltoje patalpoje 10-12 valandų, patogiausia-per naktį. Ryte duoną pašaukite į orkaitę, nustatykite 200 laipsnių temperatūrą ir kepkite 1 val. 15 min.